Conf. Dr. Ioan Vereșiu a participat la simpozionul Neurodiab "Actualități în neuropatia diabetică"

10.09.2019





Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab a susținut un simpozion dedicat neuropatiei diabetice în data de 6 septembrie 2019, la Chișinău, cu tema "Actualități în neuropatia diabetică". 

Au prezentat Prof. Dr. Gabriela Radulian, președintele Societății de Neuropatie Diabetică - Neurodiab, Dr. Cornelia Bala, preşedintele Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet, Dr. Armand Frăsineanu, medic primar neurolog în cadrul Spitalului Colentina din București, Conf. Dr. Ioan Vereșiu, președintele Asociației de Podiatrie, Prof. Dr. Alin Știrban, directorul Diviziei de Endocrinologie și Complicații Diabetice, la Institutul pentru Cercetarea Metabolică Profil din Neuss, Germania, cât și Prof. Dr. Vitalie Lisnic, specialitatea neurologie, în cadrul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie, Chișinău. 

Moderatorii simpozionului au fost Prof. Dr. Gabriela Radulian, Zinaida Alexa, președintele Societății de Endocrinologie din Moldova, cât și Prof. Dr. Vitalie Lisnic.

Conf. Dr. Ioan Vereșiu a susținut o prezentare despre ce ar trebui să știe medicul practician despre neuropatia diabetică și piciorul diabetic. Aceste complicații ale diabetului zaharat necesită o atenție sporită din partea medicilor practicieni, datorită caracterului complex și severității acestora și faptul că, în timp, pot conduce la amputații la nivelul piciorului. 

Neurodiab este unul dintre partenerii științifici ai Asociației de Podiatrie. Luptăm împreună pentru creșterea calității vieții și reducerea numărului de amputații în rândul persoanelor cu diabet zaharat și care au complicații la nivelul picioarelor.