Webinarii gratuite despre piciorul diabetic în contextul pandemiei de COVID-19

22.04.2020





Pandemia de noul coronavirus (COVID-19) ne-a schimbat viața și modalitățile de a îngriji persoanele cu picior diabetic, în special în țările care s-a impus izolarea la domiciliu.

Monitorizarea persoanelor cu picior diabetic, cât și aderența lor la tratament, este crucială pentru prevenția ulcerațiilor la nivelul piciorului. Utilizarea încălțămintei terapeutice pe durata întregii zile este vitală pentru aceste persoane.

Protejarea picioarelor persoanelor cu diabet este cel mai important obiectiv în contextul pandemiei de noul coronavirus (COVID-19). Dezvoltarea unor complicații, cum ar fi ulcerul piciorului diabetic și infectarea acestuia crește riscul de pierdere al membrului respectiv.

Din păcate, 50% dintre pacienții internați pentru o rană sau amputație vor fi readmiși în anul următor. Majoritatea rănilor sunt cauzate de folosirea încălțămintei neadecvate.

Astfel, Podartis, o companie specializată în încălțăminte ortopedică, desfășoară două webinarii gratuite pe tema piciorului diabetic în perioada imediat următoare, unul în limba franceză și unul în limba Engleză.

Webinarul în limba engleză se va desfășura live în data de 29 aprilie 2020.

Webinarul în limba franceză se va desfășura live în data de 27 aprilie 2020.

În documentele atașate mai jos, puteți găsi mai multe informații despre webinarii și specialiștii care vor participa, precum și link-urile de înregistrare.