Prof. Dr. David Armstrong, premiat ca inovator de top în tratarea ulcerațiilor piciorului diabetic

24.06.2021





Prof. Dr. David Armstrong este primul chirurg podiatru care a primit Premiul pentru Inovație din partea Centrului de Inovare Stevens al Universității California de Sud.

Premiul pentru Inovație – o recunoaștere a inovațiilor de top

Încă din 2017, Centrul de Inovare Stevens din cadrul Universității California de Sud recunoaște și celebrează meritele cercetătorilor a căror tehnologie a fost autorizată în premiera în anul calendaristic precedent.

Printre cercetătorii care au primit acest premiu distins se află și David Armstrong, profesor de chirurgie, chirurg podiatru și fondator al Southwestern Academic Limb Salvation Alliance (SALSA). David Armstrong este primul chirurg podiatru care a primit Premiul pentru Inovație în cadrul acestei ceremonii.

Premiul este o recunoaștere a celei mai bune inovații ale cercetătorilor din Universitatea California de Sud. David Armstrong a fost premiat pentru brevetul său, „Metodă de tratament a pacienților cu ulcerații cronice”, metoda care a fost licențiata la începutul acestui an.

Mai mult decât atât, cercetătorii care au obținut acest premiu, bazat pe un brevet eliberat în cursul anului calendaristic anterior, vor fi incluși în Academia Națională a Inventatorilor (NAI). Universitatea California de Sud are deja 320 de membri incluși în NAI în doar patru ani de când se decernează acest premiu.

Piciorul diabetic - o complicație comună, complexă și costisitoare a diabetului zaharat

David Armstrong se concentrează în practica sa clinică pe tratarea ulceraţiilor de la nivelul picioarelor, în special pe prelungirea perioadei de remisie a unei ulcerații. El este specializat în tratamentul ulcerațiilor de la nivelul picioarelor. David Armstrong are o experienţă clinică bogată, fiind co-redactor al cărții “Clinical Care of the Diabetic Foot” a Asociației Americane pentru Diabet (ADA), aflată acum la cea de-a treia ediție.

“La fiecare 1,2 secunde, o persoană cu diabet dezvoltă un ulcer la nivelul piciorului, iar la fiecare 20 de secunde, o persoană cu diabet suferă o amputație,” a declarat David Armstrong în cadrul conferinţei online “Piciorul Diabetic și Amputațiile. Spune STOP! Acționează ACUM!” din 28 ianuarie 2021, organizată de Asociația de Podiatrie din România.

David Armstrong este adeptul ideii de a considera importanța diabetul zaharat la fel ca și cea a cancerului, fiindcă aceste două maladii sunt similare prin simplul fapt că sunt cronice şi degenerative. Mai mult, acesta consideră că piciorul diabetic este o urgență medicală la fel cum orice infarct miocardic este o urgență medicală.

“Scopul nostru, al chirurgilor podiatrii și al podiatrilor, al oamenilor de ştiinţă şi al factorilor de decizie este de a încetini această degenerare,” transmite acesta.

David Armstrong – poveste inspirațională de viață și susținător activ al Asociației de Podiatrie

Un susținător activ al activității și proiectelor Asociației de Podiatrie, David Armstrong este o prezență constantă ca și lector, în cadrul evenimentelor științifice pe care le-am desfășurat de-a lungul anilor. Fără contribuția sa nu am fi ajuns atât de departe!

David Armstrong are și o poveste de viață inspirațională. Tatăl său a avut un cabinet de podiatrie și îi plăcea să spună că este “un doctor al piciorului”. Astfel, încă de tânăr, David Armstrong a crescut într-un mediu propice pentru o carieră viitoare în medicină podiatrică. Însă, când a avut ocazia să preia afacerea familiei, acesta a ales să meargă la o clinică în San Antonio, Texas, și să lucreze alături de Prof. Dr. Larry Harkless, un alt renumit chirurg podiatru, unul din fondatorii școlii de podiatrie din SUA, și care între timp a devenit cunoscut ca și părintele îngrijirii piciorului diabetic.

Astăzi, David Armstrong are peste 900 de articole în diverse publicații medicale, și peste 80 de capitole de carte. Spre exemplu, în 2017, în New England Journal of Medicine a fost publicat un renumit studiu care pune accent pe remisia ulcerațiilor piciorului diabetic. David Armstrong este unul dintre autorii acestui studiu, alături de Prof. Dr. Andrew Boulton, președintele Federației Internaționale de Diabet (IDF), și Sicco Bus de la Universitatea din Amsterdam.