About UsCe este Podiatrul?

Speranta pentru persoanele cu picior diabetic!

Inclus in echipa de ingrijire a celor care au aceasta complicatie a diabetului zaharat, podiatrul ar putea sa contribuie la o reducere majora a ratei amputatiilor de la nivelul membrelor inferioare.

Asociatia de Podiatrie isi propune sa dezvolte specialitatea de podiatrie in randul asistentilor medicali si sa creeze meseria de podiatru si in Romania.

 

„Numirea mea in cadrul Grupului International de Lucru pentru Piciorul Diabetic al Federatiei Internationale de Diabet imi confirma ca infiintarea Asociatiei de Podiatrie nu a ramas fara ecou international. Recunoasterea demersului nostru din partea celei mai importante organizatii la nivel mondial din sfera diabetului ma onoreaza si ne motiveaza. Implementarea de programe educationale prin care asistentii medicali din Romania se vor specializa in podiatrie va fi cu siguranta facilitata prin implicarea mea directa in grupul de lucru dedicat din cadrul Federatiei Internationale de Diabet”, a declarat Dna. Dr. Norina A. Gavan, Presedinte Onorific al Asociatiei de Podiatrie.