E-LearningVasyli Medical s-a născut în Australia acum 40 ani ca un laborator mic de ortezare a piciorului unde Philip Vasyli înțelege, dupa 27 de ani de experiență ca podiatru, cum poate transforma o orteză custom-made de picior, astfel încât să poate deveni un produs prefabricat ușor de accesat de către publicul larg. Vasyli extinde activitatea în domeniul fabricării ortezelor prefabricate termoformabile și customizabile, devenind azi unul din top 5 lideri mondiali pe piața fabricării ortezelor de picior.

Grupul Think Thank a adunat experți și key-opinion leaderi în biomecanica piciorului pentru a crește nivelul de educație în domeniul podiatriei. 

David Armstrong, Howard Dananberg, Thomas McPoil, Brian Hoke și Trevor Prior fac parte din grupul de educație din spatele Academiei de Biomecanică Vasyli.

În urma multor studii experimentale și clinice, orteze “de semnătură” fac azi posibilă asistența în cazul celor mai comune afecțiuni de natură biomecanică ale piciorului și membrului inferior.

Ortezele funcționale de picior pot asista pașii copiilor cu deformații primare și secundare ale piciorului sau în cazul patologiilor copilăriei precum: retro/antepicior varus/valgus, metatarsus adductus, piciorul plat, pes cavus, durerile de creștere, boala Sever, apofizita calcaneană, Osgood Schlatter, maladia Hadlung, mersul cu vârfurile în interior, exterior, torsiune tibială.

Patologiile adultului precum: fasciita plantară, tendinopatia achiliană inserțională și noninserțională, Hallux Valgus, Hallux Limitus/Rigidus, Hallux Limitus Funcțional, durerea de călcâi, tendinitele piciorului, metatarsalgia, neuromul lui Morton, deformațiile secundare ale degetelor, sindromul femuro-patelar, sindromul bandeletei ilio-tibiale, piciorul diabetic, piciorul reumatismal, abordat cu orteze funcționale de picior.

Pentru a putea indica, prescrie și implementa un tratament ortotic este necesară înțelegerea funcției normale si a mecanismelor patologice de funcționare ale piciorului.

Legile mecanicii aplicate la organismele vii, implicit la nivelul aparatului locomotor, definesc BIOMECANICA.

Învață de la cei mai buni experți în biomecanica piciorului și parcurge CURSURILE ONLINE Vasyli Biomechanics Academy:

 • Dacă vezi copii, adolescenți, adulți și vârstnici cu probleme de picior și membru inferior; 
 • Dacă pacienții pe care îi vezi au durere de picior sau membru inferior; 
 • Daca pacienții tăi au deformații ale piciorului; 
 • Dacă pacienții tăi fac sport; 
 • Dacă pacienții tăi suferă o accidentare la nivelul piciorului;
 • Dacă pacienții tăi au tulburări ale mersului.
 • Dacă ești un cadru medical implicat în îngrijirea membrului inferior și dorești să afli mai multe despre paradigmele biomecanice de funcționare ale piciorului;
 • Dacă ești fizioterapeut și tratezi cele mai comune patologii de natură biomecanică ale piciorului; 
 • Dacă ești asistent medical implicat în tratamentul pacientului cu tulburări ale mersului, deformații ale piciorului sau faci parte din echipa multidisciplinară din jurul pacientului cu neuropatie diabetică;
 • Dacă ești medic ortoped și dorești să cunoști cauzele biomecanice ale celor mai comune patologii ale piciorului întâlnite în practica clinică;
 • Dacă ești medic de medicină sportivă și vrei să înțelegi cum legile mecanicii pot sta la baza sindroamelor de suprasolicitare, traumatismelor sportive și cum pot ele fi prevenite utilizând dispozitive ortotice în încălțăminte;
 • Dacă ești medic reumatolog sau medic de medicină fizică și balneo-fizioterapie și vrei să înțelegi cum poți folosi orteze funcționale de picior să ajuți în tratamentul funcțional al piciorului dureros, sensibil sau reumatismal;
 • Dacă ești ortezist-protezist și vrei să înțelegi mai bine cum pot beneficia anumite afecțiuni ale piciorului de o prescripție ortotică în încălțăminte.

Viitorul educației este la tine acasă. Un simplu click pe ecranul calculatorului tău, cu cele mai mici costuri și poți învăța de la cei mai buni podiatrii doar când tu alegi.

La finalul celor 3 cursuri online susținute de Howard Dananberg, Thomas McPoil și Brian Hoke vei stăpâni noțiuni de bază și avansate cu privire la legile mecanicii aplicate piciorului și membrului inferior, mersul uman și compensații în mers, cele mai comune patologii de natură biomecanică, cum poți utiliza orteze funcționale de picior pentru a reduce stresul în țesuturi și crește calitatea vieții pacienților tăi.

Fast Fizio School și Asociația de Podiatrie susțin educația în podiatrie. Cursurile de biomecanică Vasyli Medical Online sunt aprobate și recomandate de Asociația de Podiatrie din România.

Asociația de Podiatrie și Fast Fizio School dețin toate drepturile de autor și sunt rezervate acestor entități. Reproducerea sau utilizarea cu alte scopuri decât cele de autoeducație sunt strict interzise.

ACCESEAZĂ CURSURILE VASYLI MEDICAL AICI

ACCESEAZĂ CANALUL DE YOUTUBE VASYLI MEDICAL AICI

Evidențe pentru ortezele prefabricate de picior. Cât sunt ele de eficiente în comparație cu ortezele custom-made. În centrele de Podiatrie din țară și centrul Fast Fizio Clinic din Timișoara, experți în evaluarea clinică biomecanică a piciorului pot alege orteza funcțională de picior care poate asista problemele de natură biomecanică. Află părerea experților în îngrijirea piciorului accesând link-ul de mai jos.

ACCESEAZĂ MATERIALUL AUDIO AICI