Asociatia de Podiatrie aduce prima participare romaneasca la o Conferinta de Podiatrie

18.11.2015Dr. Norina Alinta Gâvan, Presedintele Asociatiei de Podiatrie va participa în perioada 19-21 noiembrie 2015 la Conferinta Anuala a Colegiului de Podiatrie editia 2015 (Harrogate, Marea Britanie), cel mai mare si mai important eveniment din domeniul Podiatriei din Europa.

Invitatia nominala adresata dr. Norina Alinta Gâvan a fost transmisa de Joanna Brown, Director Executiv al Colegiului de Podiatrie (Londra, Marea Britanie) si Jessica Michael, Director de Marketing&Publicatii al Societatii de Chiropodie si Podiatrie (SoCaP) din Anglia.

Cu prilejul evenimentului, dr. Norina Alinta Gâvan a fost invitata la o discutie particulara cu Dave Dunning, Presedintele Consiliul SoCaP si Presedintele Consiliului de Conducere al Colegiului de Podiatrie (Londra, Marea Britanie) care va avea loc în 19 noiembrie. Discutiile vor viza sustinerea Asociatiei de Podiatrie de catre institutia britanica în demersurile de dezvoltare a podiatriei în România. Aceasta sustinere se refera în mod deosebit la zona academica si implica sprijin din partea unor cadre didactice cu experienta în domeniul podiatriei.

„Prezenta Asociatiei de Podiatrie la acest eveniment de referinta în domeniul podiatriei este un pas important în cooperarea internationala, un aspect foarte important în strategia noastra. Având în vedere ca putem spune, cu siguranta, ca podiatria în România se afla în faza de pionierat, sustinerea organizatiilor internationale cu experienta în domeniu si a specialistilor din podiatrie este extrem de importanta pentru viitorul podiatriei în tara noastra. Întâlnirea pe care o voi avea cu Dave Dunning este o oportunitate pentru a pune bazele unei colaborari esentiale pentru dezvoltarea podiatriei în România, prin prisma aportului de cunostinte si expertiza podiatrilor din Societatea de Chiropodie si Podiatrie, care vor ajuta Asociatia de Podiatrie în demersurile noastre”, a declarat dr. Norina Alinta Gâvan, Presedintele Asociatiei de Podiatrie.

Conferinta Anuala a Colegiului de Podiatrie din Marea Britanie este unul dintre cele mai importante evenimente din sfera podiatriei pe plan international. Cele trei zile dedicate editiei din anul acesta vor aduce laolalta peste 1.200 de podiatri si 100 de speakeri, dintre cei mai experimentati si recunoscuti specialisti din podiatria mondiala. În cadrul conferintei este organizata si o expozitie de materiale si echipamente destinate podiatriei unde vor participa peste 100 de expozanti.

Podiatria este recunoscuta ca specialitate medicala în 19 tari din lume si este practicata de peste 100.000 de profesionisti. În Anglia meseria este practicata de peste 13.000 de podiatri, dintre care mai mult de jumatate (aproximativ 60%) îsi desfasoara activitatea în sistemul public de sanatate, restul lucrând în sistemul privat.

La initiativa Asociatiei de Podiatrie, din luna aprilie 2015, si în România a început dezvoltarea acestei arii medicale dedicate îngrijirii piciorului. În primavara anului 2016 se doreste organizarea primului curs de podiatrie adresat asistentilor medicali, concentrat pe îngrijirea piciorului diabetic. Acesta face parte din programul educational structurat în cadrul Grupului International de Lucru pentru Picior Diabetic al Federatiei Internationale de Diabet, din care face parte si dr. Norina Alinta Gâvan si care urmareste cresterea bazei profesionistilor în îngrijirea piciorului la nivel mondial, în vederea reducerii numarului de amputatii în rândul persoanelor cu diabet.

Asociatia de Podiatrie îsi propune extinderea podiatriei si în România, pentru crearea competentei si a specializarii în podiatrie, precum si a crearii meseriei de podiatru. Astfel, România s-a alaturat initiativei internationale prin care se doreste ca aceasta specialitate sa fie integrata în cât mai multe sisteme de sanatate, din care sa faca parte profesionisti în prevenirea si tratarea afectiunilor picioarelor.

 

Mai multe