Podiatria, o noua profesie medicala

01.12.2015



În cele putin peste opt luni de la lansarea oficiala, Asociatia de Podiatrie a depus eforturi sustinute pentru înfiintarea specialitatii de podiatrie în tara noastra, eforturi care sunt mai mult decât vizibile. Daca peste aproximativ o luna de zile, membri ai Asociatiei vor începe primul curs pentru formatori în podiatrie, anul viitor se asteapta ca România sa aiba primii asistenti medicali cu competenta în podiatrie.

Obiectivele Asociatiei de Podiatrie, care în prima faza urmaresc implementarea unui program educational dedicat asistentilor medicali pentru a obtine competenta sau a se specializa în podiatrie sunt însa mult mai ample.

Astfel este vizata o dezvoltare puternica a podiatriei în România printr-o colaborare cu autoritatile si cu institutiile de învatamânt pentru introducerea specialitatii în programele de studii si a forma podiatri.

Asociatia de Podiatrie îsi propune sa dezvolte specialitatea de podiatrie în rândul asistentilor medicali si sa creeze meseria de podiatru în România. Prin înfiintarea Asociatiei de Podiatrie, România se alatura initiativei internationale care urmareste dezvoltarea acestei specialitati si pregatirea de profesionisti în prevenirea si tratarea afectiunilor picioarelor.

 

Mai multe