Interviu As. Med. Simona Dionisie

12.01.2016





Ce parere aveti despre acest curs?

Încep prin a va spune ca lucrez în Clinica de Diabet a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova de 16 ani. În toti acesti ani am întâlnit un numar foarte mare de pacienti cu afectiuni la nivelul membrelor inferioare. Am venit la acest curs cu convingerea ca informatiile acumulate ma vor ajuta sa instruiesc si îngrijesc profesional pacientii care prezinta complicatii ale Diabetului Zaharat - Picior Diabetic, în speranta ca rata amputatiilor va fi mai mica. Foarte important este însa ca prin educatie terapeutica specifica sa prevenim aparitia afectiunilor piciorului sau daca sunt prezente sa stopam dezvoltarea lor si sa le tratam.

Cum va ajuta aceste informatii?

Desi aveam informatii despre "Piciorul diabetic" cu ajutorul cursului am reusit sa-mi îmbogatesc si mai mult bagajul de cunostinte în domeniu, sa le ordonez, structurez astfel încât sa le transmit cât mai clar si corect colegilor mei, ca împreuna sa sprijinim si sa acordam îngrijirile necesare pacientului, cu speranta ca vom îmbunatatii calitatea vietii si ca durata de supravietuire a pacientilor cu diabet zaharat va fi la fel ca a persoanelor fara diabet zaharat. Informatiile primite de la profesionistii în domeniu, munca în echipa, buna colaborare, interactivitatea si schimbul de informatii, experiente din practica de zi cu zi m-au ajutat sa ma dezvolt profesional.

Ce mesaj aveti pentru Asociatia de Podiatrie?

Multe multumiri si felicitari Asociatiei de Podiatrie pentru initiativa extraordinara de a organiza acest Curs de Formatori în domeniul Podiatriei având în vedere importanta educatiei specifice îngrijirii piciorului în general, dar mai ales a piciorului diabetic. Doresc ca aceasta noua specialitate "Podiatria" din care si eu fac parte sa se extinda si sa se dezvolte continuu.