Interviu cu Dr. Ramona Colt

12.01.2016





De ce ati venit la acest curs?

În primavara acestui an, am aflat de înfiintarea de catre d-na Norina Gâvan a Asociatiei de Podiatrie si, am participat în data de 17 aprilie la lansarea oficiala. Am fost impresionata de ceea ce am vazut la acel moment, atât din prezentarea d-nei Gâvan cât si din prezentarile celorlalte personalitati prezente la eveniment. Podiatria reprezinta o noua specialitate medicala, de care era absolut nevoie în România. Complicatiile diabetului zaharat si ma refer aici la neuropatia diabetica si piciorul diabetic sunt deosebit de grave si de multe ori invalidante pentru pacientul în cauza. Asa încât, în momentul în care am aflat despre organizarea unui curs de formatori în Podiatrie, mi-am spus ca trebuie sa particip, fiind dornica sa aflu cât mai multe informatii si sa învat cât mai în detaliu cum se poate preveni si trata aceasta cumplita afectiune. Mentionez deasemenea ca, de felul meu, sunt o persoana careia îi place sa se instruiasca si sa fie la curent cu ultimele noutati medicale, având în acest sens o serie de atestate postuniversitare (competenta în planificare familiala si ultrasonografie, masterat în sexologie si alte cursuri postuniversitare), toate acestea ajutându-ma sa îmi tratez cât mai corect si eficient pacientii.

Cum va ajuta? Cum veti folosi informatiile acumulate?

Acest curs de formatori de Podiatrie îmi este de mare ajutor, ambele parti constitutive, cea medicala si cea generala de formatori, fiind foarte utile în practica medicala. Informatiile acumulate în cadrul cursului, îmi vor folosi în munca de zi cu zi de la cabinetul de medicina de familie, unde îmi desfasor activitatea, dar si în cadrul cursurilor pe care le voi tine în viitor, cu viitoarele asistente de Podiatrie. Am acumulat multe în cadrul cursului si abia astept sa pun în practica tot ceea ce am învatat.

Ce v-a placut cel mai mult? Ce mesaj aveti pentru Asociatia de Podiatrie?

Cel mai mult mi-a placut profesionalismul celor care ne-au predat, atât partea medicala cât si cea de formatori, informatiile fiind de actualitate si de mare interes. As vrea sa multumesc pe aceasta cale Asociatiei de Podiatrie, reprezentata de d-na Norina Gâvan, pentru oportunitatea de a participa la acest curs si pentru ca ma numar printre pionierii acestei noi specialitati în România. Nu în ultimul rând, sunt mândra ca sunt primul medic de familie care a participat la acest curs, alaturi de alte specialitati medicale implicate în neuropatia diabetica.