A fost publicat noul ghid IWGDF pentru prevenția și tratamentul piciorului diabetic

28.05.2019





Odată la patru ani, experți din diverse specialități se reunesc în cadrul Simpozionului Internațional de Picior Diabetic, organizat de Grupul Internațional de Studiu al Piciorului Diabetic (IWGDF). În 2019, manifestarea a avut loc la Haga, în perioada 22-25 mai.

Din 1989, Conf. Dr. Ioan Vereșiu, președintele Asociației de Podiatrie, este un participant activ la acest eveniment.

Pe lângă noutățile din domeniul îngrijirii persoanelor cu diabet care au complicații la nivelul piciorului, un alt mare câștig este prezentarea noului ghid practic despre prevenția și tratamentul piciorului diabetic.

Noul ghid se poate descărca accesând link-ul de mai jos:

GHID PRACTIC IWGDF

Încă din 1999, acest ghid este în continuă actualizare de către Grupul Internațional de Studiu al Piciorului Diabetic (IWGDF). El reprezintă un consens la nivel internațional asupra problematicii piciorului diabetic și cum această complicație gravă a diabetului zaharat poate să fie combătută cu succes.

Se dorește ca echipele multidisciplinare care se ocupă de îngrijirea persoanelor cu picior diabetic să urmărească în activitatea lor recomandările făcute de acest ghid pentru a reduce numărul de amputații în rândul acestor persoane.

Ghidul IWGDF 2019 se poate descărca accesând link-ul de mai jos:

https://iwgdfguidelines.org/guidelines/guidelines/

Asociația de Podiatrie va traduce acest material și va începe organizarea implementării lui în rândul tuturor celor care fac parte din echipa multidisciplinară de îngrijire a piciorului diabetic.