Crosul Epilepsy Challenge – apel de susținere a persoanelor cu epilepsie

23.09.2019





A venit momentul ca epilepsia să nu mai fie stigmatizată în România. Și tu poți să-ți aduci contribuția! Dacă ai picioare sănătoase, nu ai nicio scuză să nu participi la crosul Epilepsy Challenge.

La crosul Epilepsy Challenge vei alerga cot la cot cu medici, farmaciști, asistenți medicali și fiziokinetoterapeuți, care au lăsat halatul deoparte, pentru că doresc să sprijine cauza persoanelor cu epilepsie și să schimbe percepția asupra acestei afecțiuni.

Cel mai mare cros pentru susținerea proiectului telemedicina în epilepsie continuă și în 2019. Craiova a găzduit primul cros în 2 iunie. A urmat Brașov și Tîrgu Mureș în 8 iunie, iar la Alba Iulia în 29 iunie. Ultima etapă” va avea loc în Cluj-Napoca în 29 septembrie și la Baia Mare în 6 octombrie.

Asociația de Podiatrie este sponsor național al crosului Epilepsy Challenge și susține cauza organizatorilor de a fi solidari cu persoanele care se confruntă cu acestă afecțiune și de a strânge fonduri pentru dezvoltarea rețelei de telemedicină în epilepsie.

Epilepsia nu este doar o problemă medicală, ci reprezintă și o problemă socială având în vedere amplitudinea suferinței pe care o provoacă pacientului și familiei acestuia, dar și a stigmatului care este pus de societate. Persoanelor cu epilepsie le este teamă să se afle de condiția lor, de teama să nu își piardă locul de muncă sau dreptul de a conduce un autovehicul.

Proiectul Telemedicina în Epilepsie a fost iniţiat în 2016 de către un grup de medici, susţinut de Asociaţia Cluburilor Lions România si sponsori. Există încă diferenţe majore între modurile în care se abordează problema epilepsiei în arii geografice din ţară, atât din cauza echipamentelor medicale, cât şi a gradului de pregătire a personalului medical. Telemedicina în epilepsie oferă şansa oricărui pacient la un diagnostic timpuriu şi corect al formei de epilepsie, la monitorizarea evoluţiei în timp, acasă sau cât mai aproape de casa pacientului, care nu va mai fi nevoit să facă drumuri lungi şi costisitoare spre centrele universitare. Practic, un pacient dintr-un oraş îndepărtat, intr-o zonă slab deservită medical are şansa de a fi consultat de un specialist din ţară sau din străinătate cu mare experienţă”, a declarat Dr. Bogdan Florea, Coordonatorul Telepilepsy – Telemedicina în Epilepsie în România.

Epilepsia este afecţiunea sistemului nervos central care permite apariţia unor crize tranzitorii ce tulbură activitatea cerebrală, însă, între crize, aceste persoane se comportă normal. Oficial sunt înregistrate 130.000 persoane cu epilepsie, însă numărul real în România se apropie de 400.000.

Asociația de Podiatrie susține crosul în favoarea persoanelor cu epilepsie! Și tu poți să-ți aduci contribuția!

Înscrierile se fac pe: https://www.epilepsychallenge.ro/