[Comunicat FIP-IFP] Deschiderea Congresului Mondial de Podiatrie 2019 a coincis cu Ziua Mondială a Diabetului

14.11.2019





14 noiembrie 2019, Miami, Statele Unite ale Americii - Congresul Mondial de Podiatrie este conferința dedicată piciorului și a gleznei a Federației Internaționale a Podiatrilor (FIP-IFP).

De la înființarea Congresului Mondial de Podiatrie din 1966, acest eveniment de clasă mondială reprezintă cea mai mare întâlnire a podiatrilor la nivel internațional, care s-au reunit cu alți colegi din peste 40 de țări. Manifestarea științifică conține prezentări orale și postere, ateliere interactive și o sală de expozanți cu peste 100 de companii care furnizează produse și servicii în domeniul podiatriei din întreaga lume.

Federația Internațională a Podiatrilor (FIP-IFP) reunește asociații profesionale de podiatrie din Europa și din lume, cu scopul de a dezvolta podiatria și de a-i da o voce puternică la nivel internațional.

Podiatri sunt cunoscuți ca protectori ai persoanelor cu diabet zaharat și complicații la nivelul piciorului. Însă, accesul la îngrijiri podiatrice la nivel înalt este încă un privilegiu rezervat câtorva. Astăzi, de Ziua Mondială a Diabetului, Dr. David Armstrong a vorbit despre importanța includerii podiatrilor în echipele multidisciplinare de îngrijire a persoanelor cu diabet. 15% dintre persoanele cu diabet vor dezvolta ulcerații grave ale picioarelor în timpul vieții lor. De fapt, ulcerațiile și alte complicații ale piciorului provoacă aproape 20% din spitalizările cauzate de diabet. Ulcerele piciorului netratate pot conduce la amputații, iar acest lucru este o problemă majoră de sănătate la nivel global.

În special, astăzi și de-a lungul Congresului Mondial de Podiatrie 2019, Federația Internațională a Podiatrilor (FIP-IFP) dorește să se concentreze asupra valorii adăugate pe care profesia de podiatru o poate aduce în domeniul sănătății și să atragă atenția atât asupra efectelor negative ale absenței, cât și asupra efectelor pozitive ale prezenței acestor profesioniști în echipa multidisciplinară de îngrijire a persoanelor cu diabet și picior diabetic.

„Podiatri sunt cel mai bine păzit secret al medicinei și acest lucru trebuie să se schimbe. Includerea podiatrilor în sistemul de sănătate este o necesitate majoră într-un model de îngrijire centrat pe pacient, menit să îmbunătățească calitatea, eficiența și costurile îngrijirii pacienților”, spune președintele FIP-IFP, domnul Christian Jérôme.

„Cu această ocazie sperăm să creștem gradul de conștientizare a profesiei și necesitatea integrării podiatrilor din întreaga lume în echipele multidisciplinare de picior diabetic, pentru a preveni amputațiile și a salva vieți”, a adăugat el.

Federația Internațională a Podiatrilor (FIP-IFP):

Înființată în 1947, Federația Internațională a Podiatrilor este o asociație internațională non-profit axată pe dezvoltarea medicinii podiatrice în întreaga lume și pe reprezentarea la nivel global a profesiei de podiatru.

Lucrând împreună cu lideri de opinie din domeniul podiatriei, Federația îmbunătățește profesia de podiatru prin împărtășirea de cunoștințe, practică și cercetare între 26 de asociații membre.