Lansarea studiului medical "KAPO - Sănătate pe Ghete” în Cluj-Napoca

26.11.2019





După succesul înregistrat în Oradea, studiul medical "KAPO - Sănătate pe Ghete" a venit și în Cluj-Napoca. Persoane care au probleme de sănătate (probleme cu coloana sau cu genunchii, au kilograme în plus, diabet zaharat sau spondiloză), cât și persoane fără probleme, au participat, sâmbătă, 23 noiembrie 2019, la acest eveniment.

Evenimentul a început cu un seminar medical despre acest studiu prezentat de Conferenţiar Dr. Olivia Ligia Burtă, medic primar medicină de laborator și şef lucrări, Dr. Pușa Dorina Fărcaş, medic primar recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie, Dr. Alin Iova medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă şi lipoterapie. Seminarul medical a cuprins măsurători antropometrice, lipoterapie și evaluare podiatrică.

După finalizarea seminarului medical și a măsurătorilor de compoziție corporală, toți participanții au putut încerca programul de reabilitare pe ghete facilitat de Kinga Sebestyén, trainer coordonator/CEO KJ RO, BG, S, SRB, inventator programe pe ghete.

Programul de reabilitare pe ghete de tipul Kangoo Jumps este unic în Europa de Sud-Est. Este util pentru sănătatea picioarelor prin menținerea stării optime de funcționare și combaterea sedentarismului. 

Asociația de Podiatrie pune picioarele pe primul loc și sprijină astfel de activități sportive care promovează sănătatea acestora și care depun eforturi pentru a preveni diabetul zaharat și complicațiile sale majore.