Tu și Diabetul 2.0 - eveniment pentru persoanele cu diabet și apropiații lor

14.11.2019





Diabetul zaharat de tip 2 și complicațiile sale de la nivelul piciorului pot fi deseori prevenite.

În cadrul evenimentului „Tu și Diabetul 2.0”, pe 14 noiembrie 2019, de Ziua Mondială a Diabetului, s-au dezbătut teme despre prevenție între persoane cu diabet, medici specialiști, psihologi și asociații de pacienți.

Având în vedere severitatea complicațiilor diabetului de la nivelul piciorului, cum ar fi piciorul diabetic, e important ca atât persoanele cu diabet și familia lor, cât și persoanele aflate la risc pentru diabet să fie informate corespunzător despre abordarea bolii lor. În acest fel, prevenția are mai mari șanse de reușită.

Sportul, alimentația, controlul stresului și fumatul influențează mult calitatea vieții unei persoane cu diabet. Aceste teme au fost dezbătute în cadrul evenimentului „Tu și Diabetul 2.0”, deoarece reprezintă factori de risc pentru apariția diabetului zaharat.

Renunțarea la fumat, în special, este importantă din perspectiva circulației sangvine la nivelul piciorului. Fumatul poate agrava problemele de circulație la nivelul picioarelor, astfel că persoanelor cu diabet li se indică renunțarea la acest viciu, pentru a reduce riscul de complicații.

Asociația de Podiatrie a susținut acest eveniment, deoarece pune picioarele pe primul loc și luptă pentru prevenirea complicațiilor diabetului zaharat ce duc la amputații.