Campania "Pășește sănătos" - Ce înseamnă podiatria?

17.08.2020





Campania "Pășește sănătos!" este destinată informării și prezentării generale a beneficiilor îngrijirii corecte a piciorului și prezentării unui domeniu mai puțin cunoscut în România - podiatria. Acest nou domeniu medical din țara noastră are un mare impact pozitiv atât pentru persoanele cu diabet zaharat, cât și pentru persoanele cu diverse afecțiuni la nivelul picioarelor. 

Conform definiției Federației Internaționale a Podiatrilor (FIP-IFP), podiatria este acea profesie a științelor medicale dedicată cercetării, prevenirii, diagnosticării și tratamentului deformărilor, patologiei și leziunilor piciorului și structurilor aferente – în relație cu întregul corp, precum și cu manifestările bolilor sistemice – cu ajutorul tuturor sistemelor și tehnologiilor adecvate, folosindu-se de cunoștințe științifice și profesionale specializate.

Podiatrul este profesionistul medical, înalt specializat, instruit pentru a diagnostica, trata, reabilita și preveni bolile și complicațiile care afectează picioarele, gleznele și membrele inferioare în general. Această profesie necesită un nivel superior de educație medicală, astfel că este nevoie de studii universitare pentru a o practica.

Această campanie este realizată de Fast Fizio Clinic împreună cu Asociația de Podiatrie și este susținută de Giraffe Shoes.

Primul articol din cadrul acestei campanii este intitulat "Ce înseamnă podiatria". Mai jos puteți găsi o scurtă introducere video a acestui articol, cât și link-ul către articolul original. 

 

ACCESEAZĂ ARTICOLUL ORIGINAL AICI

Acest proiect a fost creat de agenția YellowTree.