Campania "Pășește Sănătos" - semnele care indică nevoia unui consult de specialitate

01.09.2020





În cel de-al treilea articol al campaniei "Pășește Sănătos", îți prezentăm semnele care indică nevoia unui consult de specialitate pentru picior.

Drd. fiziokinetoterapeut Iulia Drăgoi susține că orice semn neobișnuit de la nivelul piciorului poate fi un motiv întemeiat de a apela la un consult de specialitate oferit de podiatru. Acest semn se referă la orice modificare de genul unei bătături, calus, leziuni, modificări de culoare și până la dureri, amorțeli sau furnicături. Toate acestea ne pot arăta că este ceva în neregulă la nivelul piciorului, iar un consult la podiatru devine, astfel, vital. 

Persoanele cu diabet zaharat sunt mai susceptibile la aceste probleme. Picioarele sunt unul dintre sistemele corpului frecvent afectate de diabet. Aceste persoane au nevoie de constantă monitorizare a situației de la nivelul piciorului, cât și o îngrijire zilnică și atentă, pentru a evita instalarea complicațiilor. 

Te invităm să urmărești un scurt clip video pe acest subiect, iar apoi să citești articolul original la link-ul de mai jos. 

Această campanie este realizată de Fast Fizio Clinic împreună cu Asociația de Podiatrie și este susținută de Giraffe Shoes pentru o informare și prezentare generală a beneficiilor îngrijirii corecte a piciorului și prezentării unui domeniu mai puțin cunoscut în România - podiatria.

 

ACCESEAZĂ ARTICOLUL ORIGINAL AICI

Acest proiect a fost creat de agenția YellowTree.