Campania "Pășește Sănătos" - e indicat să nu purtăm balerini?

13.10.2020





Sunt balerinii o încălțăminte potrivită? Drd. fiziokinetoterapeut Iulia Drăgoi răspunde la această întrebare, în cel de-al 9-lea articol din campania "Pășește Sănătos". 

Balerinii sunt o încălțăminte comodă, însă nu sunt creați pentru a oferi protecție piciorului. Totuși, aceștia pot fi purtați în general, însă problema se pune dacă persoana care îi încalță are afecțiuni la nivelul piciorului. Contează foarte mult caracteristicile balerinilor și dacă acestea sunt potrivite pentru persoana care dorește să îi poarte.

Podiatrul este profesionistul din domeniul sănătății care cunoaște cel mai bine ce tip de încălțăminte se potrivește pentru fiecare persoană, în funcție de caracteristicile încălțămintei și prezența sau nu a unor afecțiuni la nivelul piciorului persoanei în cauză. 

Revenind la balerini, te invităm să citești articolul original la link-ul de mai jos sau să urmărești clipul introductiv pentru mai multe detalii. Fii curios și informat pentru sănătatea picioarelor tale!

Această campanie este realizată de Fast Fizio Clinic împreună cu Asociația de Podiatrie și este susținută de Giraffe Shoes pentru o informare și prezentare generală a beneficiilor îngrijirii corecte a piciorului și prezentării unui domeniu mai puțin cunoscut în România - podiatria.

ACCESEAZĂ ARTICOLUL ORIGINAL AICI

Acest proiect a fost creat de agenția YellowTree.