Campania "Pășește Sănătos" - rolul specialistului în îngrijirea piciorului în cazurile de neuropatie diabetică

06.10.2020





Dintre complicațiile diabetului zaharat, neuropatia diabetică reprezintă un factor de risc major în apariția ulcerațiilor picioarelor. Dacă nu este depistată la timp, poate conduce la complicații debilitante și, implicit, afectează calitatea vieții pacienților.

Statisticile ne arată, la nivel global, o imagine îngrijorătoare din punct de vedere a complicațiilor diabetului zaharat. La fiecare 20 de secunde, undeva în lume, un pacient cu diabet își pierde unul dintre picioare. În România, situația este la fel de alarmantă. Specialiştii estimează că aproape la fiecare oră are loc o amputaţie în rândul persoanelor cu diabet (aprox. 5.040 amputaţii în fiecare lună, în România). Prin urmare, îngrijirea acestor persoane de către un specialist podiatru este esențială. Podiatrul este instruit pentru a preveni, diagnostica, trata și reabilita bolile și complicațiile care afectează piciorul și glezna.

În clipul video de mai jos, care face parte din campania "Pășește Sănătos", Drd. fiziokinetoterapeut Iulia Drăgoi prezintă care este rolul speciaistului în îngrijirea piciorului în cazurile de neuropatie diabetică. 

Această campanie este realizată de Fast Fizio Clinic împreună cu Asociația de Podiatrie și este susținută de Giraffe Shoes pentru o informare și prezentare generală a beneficiilor îngrijirii corecte a piciorului și prezentării unui domeniu mai puțin cunoscut în România - podiatria.

 

ACCESEAZĂ ARTICOLUL ORIGINAL AICI

Acest proiect a fost creat de agenția YellowTree.